Waarom Jolipet Hypoallergeen Adult?

Een voedselallergie of -intolerantie ontstaat wanneer je huisdier overgevoelig is voor een bepaald bestanddeel in de voeding, meestal voor een bepaalde eiwitbron. Een voedselallergie veroorzaakt vooral huid- en/of maag-darmklachten, zoals jeuk of diarree. Het doel van een hypoallergeen dieet is om de aanleiding weg te nemen door het bestanddeel dat de klachten veroorzaakt uit de voeding weg te laten.
Hypoallergene diëten zijn meestal samengesteld uit één enkele eiwitbron en één enkele koolhydratenbron (bijv. rijst), vervolledigd met vitamines en mineralen. Doel van de behandeling is enkel ingrediënten te geven die je huisdier nog nooit heeft gegeten, en dit gedurende een periode van minimum 6 weken. In deze periode mag je huisdier niets anders dan het voorgeschreven dieet te eten krijgen. Eén koekje, kauwmiddel of een ander voedingsmiddel kan de hele test teniet doen. Wanneer er inderdaad sprake is van een voedselallergie, verbeteren de maag-darmklachten (diarree) meestal binnen enkele dagen, terwijl het wel 6 tot 12 weken kan duren voordat huidklachten (jeuk) verminderen. Als de overgevoeligheidsverschijnselen verdwijnen, kan het hypoallergeen dieet voor een onbeperkte periode worden gebruikt.
Tot voor kort werd lam vaak aangewend als eiwitbron in hypoallergene diëten. Intussen is lam echter dusdanig courant geworden in onderhoudsvoeders dat het zijn nut als eiwitbron in hypoallergene diëten heeft verloren. Proefondervindelijk hebben academische onderzoekers vastgesteld dat het gebruik van paardenvlees effectief is voor hypoallergene diëten, en dit op basis van een aantal patiënten die bij de universiteit op een hypoallergeen dieet gezet zijn. Hieruit kan worden afgeleid dat de reguliere huisdierenvoeding vandaag wellicht geen paardenvlees bevat en dat dus een hypoallergene voeding op basis van paard heel effectief kan zijn.
Vraag gerust meer info bij uw dierenarts.

Bekijk meer info over Jolipet Hypoallergeen dieet voor honden of Jolipet Hypoallergeen dieet voor katten